16-07-04

Voorwaarde voor Vrede

Column uit Knack nr 23 2004-06-02
 
De dreiging die uitgaat van kernwapens, is groter dan ooit. (...)
 
(...) Het heeft ook weinig zin er niet in het openbaar over te praten, integendeel. Het komt erop aan mensen met het gevaar te confronteren, hen te doen beseffen dat hun leven eigenlijk nooit veilig is. We moeten er wel alles aan doen om die veiligheid te garanderen. Het wordt een race tegen de tijd, dat besef ik maar al te goed. De dreiging neemt immers met de dag toe. (...)
 
(...)Alleen praten over vrede volstaat niet. Ik kan me niet indenken hoe daar (Midden-Oosten) ooit vrede kan komen, zolang bepaalde landen over chemische, biologische en nucleaire wapens beschikken.Een belangrijke voorwaarde voor vrede is immers dat een land zich veilig voelt. Zolang aan die eis niet voldaan is, zullen mensen, om welke reden dan ook, massavernietigingswapens blijven produceren.
 
Mohamed ElBaradei
Topman Internationaal Atoomagentschap

13:23 Gepost door Een :-) Optimist | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

vrede is overbodig als de oorlog wordt gestaakt In mijn blog zoek ik naar een levensvisie, die het oorlogvoeren tegengaat. Tevens heb ik een aantal fictieve projecten gecreerd, en een fictieve visie over het begrip tijd... Gezien uw blogs zou je het wel eens interessant kunnen zijn mijn fictie te vergelijken met uw werkelijkheid.
(ps. post van vandaag is wel een beetje buiten reeks, actualiteit.

Gepost door: marc vandenberghe | 20-07-04

De commentaren zijn gesloten.